/ Дарик Варна, архив
Още две стационарни камери ще бъдат поставени в края на годината в Старозагорско. Освен тази, която е на „Лукойл“ в Стара Загора,  камери ще монтират на пътя Мъглиж-Николаево и на Подбалканския път, близо до Павел баня.

Пътна безопасност: Възможно ли е държавата да се справи с катастрофите?

Средствата са по линия на фонда за Безопасност на движението, а началникът на сектор Пътна полиция гл. инспектор Иван Манев  е убеден, че с въвеждането на съвременните технически средства, с които се изключва субективния фактор, ще се подобри културата на водачите и ще се повиши безопасността на движението.

Трафик камера ще има и автомобил на Пътна полиция, която автоматично ще разпознава номерата на колите и ще подава информация към системата на МВР, за да засече дали има нарушения.

Властта с нови идеи за подобряване на пътната безопасност

Въпреки ограничението 60 км/ч, стационарната камера в града засичала редовно шофьори, които преминавали с около 180 км/ч. От Пътна полиция отчитат и завишаване броя на електронните фишове, издадени на некоректните водачи. Причина за това е новата мобилна камера, която засича по три автомобила едновременно и в двете посоки на движение.  

От началото на годината до сега са издадени общо 41 609 фиша.