/ БГНЕС
Премахването на предупредителни табели пред мобилните устройства за контрол на скоростта оказва положителен ефект. Това стана ясно след приключването на специализирана операция на Главна дирекция „Национална полиция”.

Камерите на КАТ вече снимат без предупреждение

От 2008 г. България е член на европейската организация на службите на TISPOL. Страната има задължение да участва във всички инициативи на организацията. От 21 до 27 август се проведе специализирана операция за контрол за превишаване на скоростта.

Групи във Facebook предупреждават къде дебнат патрулки

Началникът на „Пътна полиция” комисар Бойко Рановски разказа, че в акцията са се включили максимален брой служители за извършване на ефективен контрол на водачите на моторни превозни средства. 18 955 нарушения за превишена скорост са установени на територията на България за изминалата седмица.

МВР все по-сурови, отнемат книжки на шофьори с неплатени глоби

"Скоростта е най-голямата причина за възникване на най-тежките произшествия с най-голям брой пострадали и загинали. Затова контролът, дали ще се провежда при полицейска операция или през останалото време, ще бъде засилен спрямо всички участници, които си позволяват да превишават скоростта", посочи Рановски.

КАТ с нови мерки срещу нарушителите на пътя

По негови думи целта е чрез ефективен контрол да се постигне по-спокойна пътна обстановка, намаляване на произшествията и жертвите на катастрофи. По време на операцията са установени и много други нарушения. В близо 20 автомобила са намерени наркотични вещества. От Главна дирекция „Национална полиция” заявиха, че през септември предстои специализирана операция за контрол на използването на обезопасителни системи, каски и колани.