/ Снимка: Дарик, архив
Петима полицаи пострадаха при специализирана операция в ромската махала в Мъглиж. Нанесени са щети по автомобили на полицията в Стара Загора и травми по крайниците на петима униформени.
 
Около 18.00 часа служители на Областната дирекция на МВР в Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ започнали специализирана полицейска операция в квартал в град Мъглиж. Целта била задържане на лица, които по-рано през деня оказали съпротива при извършване на проверка, в резултат на което пострада служител на Районното управление в Казанлък, съобщават от пресцентъра на МВР.

Състезание с каруци затвори пътя Казанлък - Черганово
 
Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от квартала група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на униформените, а петима от полицаите са получили травми по крайниците. Това наложило срещу нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства, при което са произведени и изстрели във въздуха.
 
Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен. Пострадалите полицаи са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Те са с повърхностни наранявания. Операцията продължава и в момента, като полицейското присъствие в Мъглиж е засилено.

По-рано днес от МВР съобщиха, че полицай е пострадал при нарушаване на обществения ред с нерегламентирано състезание с каруци в Казанлъшко. Сигналът за нерегламентирано състезание с каруци (кушия) е получен около 11.00 часа. На проверка са изпратени три полицейски екипа. Служителите установили струпване на около 100 души и каруци, които затруднявали нормалното движение по пътя Казанлък – Черганово. След полицейско разпореждане събралите се напуснали мястото, но малко по-късно бил получен втори сигнал за струпване на хора и каруци на път между селата Черганово и Овощник, в Казанлъшко. Изпратените на място полицейски екипи установили 30-40 души с няколко каруци, които при полицейско разпореждане се разпръснали. На място бил оставен полицейски екип.

По-късно при опит да бъде извършена проверка на каруца с четирима души мъжете започнали да се държат агресивно и опитали да осуетят проверката. Един от тях оказал съпротива, при което леко е пострадал полицейски служител. Това наложило произвеждане на изстрел в безопасна посока. Задържан е един, а друг се издирва.