Биволарски: Кой трябва да организира Общинската конференция на БСП?
Биволарски: Кой трябва да организира Общинската конференция на БСП? / личен архив

Бившият лидер на общинската организация на БСП в Стара Загора проф. Бойчо Биволарски изпрати до медиите личната си позиция по повод провеждането на Общинската конференция на БСП в града. Тя трябва да се състои на 1 март от 09,00 часа.

„С решение на избраното ръководство на 46-та Общинска конференция е насрочено продължение на заседанието за 01.03.2014г. (събота) от 9:00 часа в залата на хотел "Мериан Палас". Учудва ме факта, че часът и мястото на провеждането на конференцията го научавам от медиите. Не ще и дума, че по Устав на БСП, рано или късно, конференцията трябва да приключи своята работа.

Отделен е въпросът, че на някои партийни другари е угодно това мероприятие да се протака във времето. Буди недоумение факта, че до сега председателят на организацията Илия Златев по най-безотговорен и противоуставен начин не предприема абсолютно нищо по организацията на форума. Дали така му е изгодно, или друг му оказва натиск, е отделен въпрос.

Ще му напомня, че той разполага с щатен апарат, а и самият Златев е на щатна длъжност. Защото и до настоящия момент никой от делегатите на конференцията не е информиран за мястото и часа на заседанието.

По Устав самата организация и осигуряване на кворума е негово задължение. Не смятам, че има обективни причини, които възпрепятстват разгласата, но за съжаление Златев отказва да го стори. Неговото нежелание за обезпечаване на мероприятието, според мен, е политическа незрялост и некомпетентност.

Очевидно е, че с бездействието си той отново иска да провали кворума и конференцията да не приключи своята работа. Но нека да не забравя, че по Устав заседанието на конференцията се закрива след изчерпване на приетия дневен ред.

На този етап остана за приемане само една точка от дневния ред. И, ако няма осигурен кворум на конференцията, вината ще бъде само на председателя.

В този ред на мисли ще отбележа, че след като Илия Златев не може или не иска да се справи с провеждането на заседанието на висшия общински партиен орган, най-добре ще е сам да се оттегли от председателското място. Защото с такова едно негово действие, той ще помогне и на себе си, и най-вече на общинската организация на БСП", се казва в личната позиция на проф. Бойчо Биволарски.

Пред Дарик председателят на Общинския съвет на БСП в Стара Загора Илия Златев бе категоричен, че всички участници в конференцията са уведомени за датата, часа и мястото на провеждането й.