Арестуваха полицай, прибирал рушвети от сгафили шофьори
Арестуваха полицай, прибирал рушвети от сгафили шофьори / DarikNews.bg, arhiv

Полицай от РПУ - Казанлък е арестуван за вземане на подкупи от шофьори, нарушили Закона за движение по пътищата. 36-годишният униформен е съпричастен и към търговия с цигари без акцизен бандерол, съобщиха от ОД на МВР в Стара Загора.

36-годишният Величко Милчев е задържан при съвместна операция на служители на Дирекция "Вътрешна сигурност" и Областната дирекция на МВР - Стара Загора. Акцията е проведена по сигнал, че сужителя на районното управление на полицията в Казанлък прибира пари от нарушители на пътя, вместо да ги глобява по Закона за движение по пътищата, съобщи директорът на ОД на МВР в Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

Колко е била мизата на полицая обаче, той не се ангажира да съобщи. Тепърва предстоял да се докаже размерът на прибраната от полицая сума от рушвети.

Служителят бил родом от Чирпан. В системата на МВР започнал работа преди две години като патрулен полицаи в група "Охрана на обществения ред" при сектор "Охранителна полиция" в РУП в Казанлък.

Установено, че полицай Величко Милчев има магазин в Чирпан, който в момента управлявала жена му. При обиск там са открити 9 стека с цигари без бандерол, каза още комисар Алесиев.

Той съобщи, че по случая е образувано досъдебно производство за подкуп в Старозагорския окръжен следствен отдел. „Повдига му се обвинение, отстране е от работа. Успоредно водим дисциплинарно производство и като се докажат действия, несъвместими с работата на полицаяю, той ще бъде дисциплинарно уволнен, обясни директорът на ОД на МВР.