Живко Тодоров
Живко Тодоров / netinfo
Ако до 20 декември ремонтът на пешеходната зона не приключи, фирмата изпълнител ще търпи сериозни санкции за всеки ден закъснение. Това посочи кметът Живко Тодоров в отчета си за свършеното от неговия екип през третата година от мандата му. Той призна, че ремонтът се е забавил много заради обективни и субективни причини, но отличи проекта като един от мащабните, които общината изпълнява.

Стремим се да обновим града, да бъдем все по-ефективни, посочи още в отчета си Тодоров. Изграждането на Индустриална зона, ремонтът на парк „Аязмото“, мостът над жп линиите и изграждането на кръгови, санирането на блокове, реновирането на образователната инфраструктура са част от успешните през изминалата година проекти.

Започна изграждането на продължението на парк „Артилерийски“, където ще бъдат обособени големи зелени зони, ще бъде издигнат параклис, ще бъде изграден модерен скейт парк.  Дейностите ще приключат догодина и старозагорци ще го ползват, обеща Тодоров. Има избран проект за Руския пазар, който ще придобие модерен вид, одобрен е идейният проект за ремонт на Летния театър, за залата на Синдикалния дом, предстои и обновяването на Зоопарка- вече е изготвен технически проект, с който ще се кандидатства за финансиране.

И през миналата година общината провеждаше консервативна финансова политика и стриктно спазваше бюджетната дисциплина, посочи още в отчета си Тодоров.