Последното зловещо убийство е от преди часове, когато са застреляни кон и бременна кобила
Десетки коне бяха и убити с арбалет и огнестрелно оръжие в района на Eтрополе.

Убийците стрелят с арбалет и експлозивни патрони, а собствениците на животните са в паника, предава NOVA.

Преди няколко дни стопаните станали свидетели на поляна, пълна с трупове. Последното зловещо убийство е от преди часове, когато са застреляни кон и бременна кобила.

Животните са издъхнали в адски мъки, а няколко жребчета и част от оцелелите коне са избягали високо в планината. Полицията работи по случая.

Прокуратурата разследва случай на отровени кучета в Пловдив

Семейство Димитрови отглеждат конете единствено за удоволствие, като домашни любимци. „Първо застреляха две бременни кобили. Преместихме ги на друга територия, но онзи ден ни събудиха с новината, че 5 коня са убити”, каза Кармен.

Мъжът и жената твърдят, че никога досега не са имали проблеми и не са получавали предупреждения.”В първата местност имаше заграден имот, но конете имат тракер. Не мога да кажа, че не са влизали в частни имоти преди, но ако е имало някакъв проблем, винаги сме намирали решение”, добави Кармен.

По думите на Мартин и Кармен мистериозният убиец ранява конете в крака, а след това ги „доубива”.

По-късно в петък стана ясно, че по случая е започнато разследване. Районна прокуратура - Ботевград наблюдава действия по разследването – проява на жестокост към гръбначно животно и противозаконно причиняване на смърт.

Понастоящем е установено, че в периода 11 - 12 юни в с. Рибарица, община Етрополе, в местността Сухия равен, били простреляни пет коня от порода „Каракачански“. 

Разследването е възложено на разследващ полицай при РУ на МВР гр. Етрополе. Дадени са указания от наблюдаващия прокурор, включващи назначаване на ветеринарно-медицинска експертиза, разпити на свидетели, провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване на извършителя на престъплението.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
nova.bg