/ Столична община
Има временна организация на градския транспорт
На 11 юли(вторник) се отваря за движение ул. “Eзерата“ от кръстовище с ул. „Чепинско шосе“ до моста над р. Лесновска при с. Негован в район „Нови Искър“. Тя е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова, по която се изграждат и ремонтират основни улици в кварталите. Това съобщиха от Столична община.

Фандъкова: Целият бул. „Ломско шосе“ ще бъде завършен (СНИМКИ/ВИДЕО)

Това е вторият етап от ремонта по съществуващо положение на улица „Езерата“ в участъка от началото на регулацията на с. Негован до кръстовището с ул. „Чепинско шосе“, район „Нови Искър“.

Столична община

Улица „Езерата“ е с дължина около 3.2 км. Изцяло е ремонтирано платното за движение с ширина 7. 00 м и двустранни стабилизирани банкета по 1.25 м. Продължават довършителните работи по отводняване на прилежащите територии и предстои полагането на износващ пласт асфалт и полагането на хоризонтална маркировка.

Изпълнена е нова настилка за категория на движение „тежко“ и вертикална сигнализация.

На 11 юли 2023г. също ще започне и ремонта на ул. „Чепинско шосе“ в участък от възела със Северна скоростна тангента до кръстовище с ул. „Езерата“, като ул.“Чепинско шосе“ в посочения участък ще бъде затворена за движение. Това е третия етап от ремонта по съществуващо положение на улица „Чепинско шосе“ в участъка от началото на регулацията на с. Чепинци до ЖП прелез на ул. „Жак Дюкло“, район „Нови Искър“ и „Кремиковци“.

Осигурени са обходни маршрути през  с. Чепинци, с. Негован, с. Световрачене, Столичен околовръстен път и възела със Северна скоростна тангента. При този етап се въвеждат промени на маршрута автобусни линии № 18, №20 и №24 през с. Негован, с. Световрачене, с. Кубратово, при което се отварят нови автобусни спирки на градския транспорт.

Временна организация на градския транспорт:

Маршрутът на автобусна линия № 18 се скъсява от с. Чепинци до с. Негован както следва (в посока с. Негован): от началната спирка „Мелницата Чепинци“ в с. Чепинци по действащия маршрут до кръстовище ул. „Чепинско шосе“/ул. „Езерата“, по ул. „Езерата“, надясно по югозападното пътно платно на ул. „Васил Левски“ в с. Негован, обратен завой, връщане по североизточното пътно платно на ул. „Васил Левски“ и по ул. „Езерата“ по маршрута до с. Чепинци
Разкриват се временни спирки както следва:

- двупосочна „Ул. Езерата“ в района на кръстовището на ул. „Чепински шосе“/ул. „Езерата“;

- крайна „Село Негован – временна“ в югозападното пътно платно на ул. „Васил Левски“ на 30.00 метра след десния завой от ул. „Езерата“
Автобусна линия № 20 продължава да се движи по временния маршрут през селата Свотоврачене и Кубратово и кварталите Бенковски и Орландовци. Разписанията на линията не се променят.

Автобусна линия № 24 се променя както следва:

- в посока автостанция Орландовци: от кв. „Бенковски“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „1-ва българска армия“/ул. „Кестен“, направо по ул. „1-ва българска армия“, наляво по ул. „Рояк“ по маршрута на автобусна линия № 18 до спирка „Гробищен парк Малашевци“, обратен завой и връщане по маршрута на автобусна линия № 18 до  спирка с код 0063  „Автостанция Орландовци“ – крайна и начална;

- в посока кв. Бенковски: от спирка с код 0063 „Автостанция Орландовци“ надясно по ул. „Кестен“, по ул. „Калач“, по ул. „Рояк“ и по ул. „Първа българска армия“ по маршрута до кв. „Бенковски“. Линията изпълнява курсовете до манастир „Св. Мина“.

Обслужването на кв. „Малашевци“ ще се извършва от автобусна линия № 24 както следва:

- от трамвайната спирка „Католически гробищен парк“ за пътуване към кв. „Малашевци“ ще се ползва спирка с код „Ул. Каменоделска“ (временно закрита за автобусна линия № 20) на ул. „Първа българска армия“ след кръстовището с ул. „Каменоделска“ в посока ул. „Рояк“;
връщането от кв. Малашевци ще става изцяло по маршрута на закритата автобусна № 18 с достигане до спирка „Автостанция Орландовци“.