Ще се работи по това следващата година целият булевард "Ломско шосе" ще бъде завършен. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

“В момента изпълняваме разширението на един от участъците на бул. "Ломско шосе", от метростанцията до улица "107". Работи се активно, полагат се изцяло инженерни нови мрежи, виждате големите изкопи, където се полагат канализация, водопровод, осветление и в част от обекта започват и асфалтови дейности”, Това каза Фандъкова.

БГНЕС

Предвидено е булевардът да бъде с две пътни платна с разделителна ивица, локално платно и тротоари.

БГНЕС

Това е част от програмите за разширение на булеварди, които свързват центъра на София с околовръстния път. За участъка от ул. "107" до Софийския околовръстен път се изготвя подробен устройствен план, който трябва да е готов до края на годината, така че да може следващата година да се работи и по това и на практика целият булевард Ломско шосе да бъде завършен”, каза още столичният кмет. 

БГНЕС


„Тъй като има решение за преместване на митницата в горния участък на булеварда, това е работата в момента по изработването на пътя, да се осигури достъп до бъдещия терен на митницата”, каза още Фандъкова.

Ангел Джоргов, заместник-кмет по строителство заяви, че строителството е започнало миналата година, като стойността е 12,5 млн. “През зимата строителството бе преустановено, за участъка до метростанцията “Ломско шосе” има от няколко седмици разрешение за строеж. След като тук бъде пуснато движението се очаква да бъде довършен строежът до лятото на тази година. Придвижването не е спирано в нито един момент, имало е винаги една линия в посока. Очаква се в края на проекта да имаме три лентов булевард”, каза още Джоргов.

БГНЕС


Фандъкова уточни, че в момента се работи по 7 ключови обекта – освен „Ломско шосе“, ул. Кукуш, Чепинско шосе, вече е положен асфалта на ул. „Йордан Радичков“ в кв. „Витоша“, довършва се и работата по светофара със Симеоновско шосе.

Следващата седмица предстои пробива на бул. „Филип Кутев“, който да свързва ул. „Сребърна“ със Симеоновско шосе. Запазва се и трамвайно тресе, което започва от бул. „България“ и достига до „Г.М. Димитров“. Трамвай ще има, но той ще бъде последният етап, за да могат да се направят и двата пробива и вече да се изгради нацяло трамвайното трасе”, подчерта още Фандъкова, след което обясни, че се работи по проект за реконструкция за трамваен релсов път по ул. 104 в Обеля - подмяна на трамвайно трасе, контактно-кабелна мрежа, проектът трябва да е готов през август. От средата на април и по линията на трамвай номер 6 ще започне експлоатацията на мотриси с нископодова секция”, подчерта още тя.

На въпроса какво се случва с разширението на булевард "Рожен" Джоргов уточни, че предстои до 2-3 седмици да бъде избран изпълнител и ако няма обжалване през лятото да бъде започнато строителството.

БГНЕС

БГНЕС