Заловиха двама фалшификатори на официални документи
Заловиха двама фалшификатори на официални документи / DarikNews.bg

Служители на ГДБОП заловиха двама фалшификатори на официални документи в София, съобщиха от МВР. Преди няколко месеца отделът за борба с организираната престъпност започнал разследване по сигнал за изготвяне на фалшиви лични карти, паспорти, шофьорски книжки и други.

Антимафиотите заловили 40-годишен мъж от София и 38-годишен мъж от Силистра, и двамата криминално проявени. В жилището на единия били намерени фалшиви паспорти, голяма сума пари в български лева и валута, фалшиво свидетелство за управление на автомобил, както и множество копия на лични карти на различни хора, чиито данни предстояло да бъдат използвани за създаване на фалшификати. Жилището на другия мъж пък било превърнато в работилница за производство на официални документи. Иззети са множество международни паспорти, лични карти и преносими флаш-памети с лични данни.

Експертите, които работят по случая, оценяват качеството на фалшивите документи като много високо. Срещу двамата мъже са повдигнати обвинения, а разследването по случая продължава.