/ iStock/Getty Images
Седем мъже са задържани във връзка с масово сбиване в село Доганово, съобщиха от полицията.

Междусъседски скандал в Карловско завърши със задържани и щети по къщи и коли

В резултат на незабавната намеса на полицейските екипи не е допуснато разрастване на конфликта и бързо е възстановено спокойствието в селото. Към 23:15 часа на 11 декември бил получен сигнал за възникнал скандал в махала в селото, прераснал в масово сбиване с тояги и различни сечива.

Незабавно към адреса били насочени патрули на Районно управление-Елин Пелин. При потушаването на конфликта и установявали самоличността на участниците в него, униформените срещнали тяхната яростна съпротива, включително и използване на физическа сила, при която на двама полицейски служители били причинени телесни повреди.

С оглед бързото овладяване на ситуацията и недопускане ескалиране на напрежението на място били изпратени допълнителни полицейски сили от районното управление в Елин Пелин, ОД на МВР-София и отдел „Специализирани полицейски сили“ при Столичната дирекция на вътрешните работи.

След скандал: Задържаха двама мъже за бой в Кърджали

В резултат на създадената координация и професионални действия на екипите ситуацията бързо била овладяна и общественият ред в махалата - възстановен. За срок до 24 часа първоначално са били задържани четирима участници в сбиването, а впоследствие още трима - оттеглили се от местопроизшествието с автомобил.

Те са установени на адрес в Долна баня, след бързи съвместни действия на полицаите от Районно управление-Елин Пелин и колегите им от Районно управление-Костенец. По случая е образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, на двама от задържаните са повдигнати обвинения за причинени леки телесни повреди на полицейски служители и мярката им за задържане е удължена за срок до 72 часа.