/ iStock/Getty Images
Екипи на полицейското управление в Пещера и ОД на МВР-Пазарджик работят по изясняване на случай на грубо нарушаване на обществения ред в пещерски квартал, съобщиха от МВР.

Масов бой заради забележка на дете в Разлог (ВИДЕО)

Процесуалните действия се извършват под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик. На 12 юли, около 23:00 часа e получен сигнал за сбиване в квартал „Луковица“, според данните имало пострадали.

Незабавно са насочени полицейски и медицински екипи. На място служителите на реда установили, че стара вражда между две групи от живущи в квартала била в основата на скандал, който бързо прераснал в сбиване, на място са се събрали и десетки жители на махалата.

Заведението в Пампорово, пред което стана масов бой има два акта

При влизане на едната от линейките в зоната на конфликта по специализирания автомобил са хвърляни камъни и бутилки, не са нанесени сериозни щети, няма пострадали и медицински лица.

С цел предотвратяване разрастването на напрежение, по разпореждане на директора на ОД на МВР-Пазарджик, към Пещера били насочени още седем екипа от районните управления от областта и от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, призовани са и всички служители от почиващите смени на районното управление в Пещера.

В резултат на предприетите комплексни действия напрежението било овладяно. При извършения оглед са установени щети по стъклата на един лек автомобил, по няколко ролетни гаражни врати и външна ролетна щора.

Масов бой между роднини в Плевенско, има пострадали

За срок от 24 часа са задържани трима мъже на възраст между 36 и 60 години от Пещера. В МБАЛ-Пазарджик са настанени двама пострадали, които по тяхно желание тази сутрин са освободени от болничното заведение.

По случаите се водят досъдебни производства за хулиганство, унищожаване и повреждане на чуждо имущество, като процесуалните действия са под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Работата по случая продължава, снемат се обяснения от останалите участници в скандала, както и от жители на квартала, станали свидетели на случая.