/ БГНЕС
Ромски екшън в Розино
101834
Ромски екшън в Розино
  • Ромски екшън в Розино
Засилено полицейско присъствие има в карловското село Розино след скандал между две враждуващи фамилии. Трима души са арестувани, а други четирима са били откарани в болница с различни наранявания.

Ромски фамилии се биха, има задържани

Екшънът се е разиграл тази вечер, когато група роми от фамилия Сребреви нападнали къщите на Ескендерови. Те потрошили прозорците на жилищата и стъклата на микробус както и имущество, стреляйки с ловна пушка.

При стрелбата са ранени двама души, сред които млада жена, родила преди по-малко от месец. Според лекарите, нараняванията не са сериозни и няма опасност за живота им.

Екшън в Пещера: Арестуваха петима души, пребили мъж и потрошили къщи в ромската махала

Други двама са с порезни рани от падналите строшени стъкла. Първоначално в Районното управление в Карлово са били откарани 10 човека, след което в ареста са оставени трима, научи Дарик.

Масов бой между роми в Пловдив

От дългогодишната вражда между двата рода страдат всички, твърдят жители на селото. 'Често стават такива разпри и въпреки, че периодично разговаряме и с двете фамили, понякога напрежението ескалира, особено, когато са употребили повече алкохол', каза кметът на село Розино Ангел Шаламанов.

В Розино има засилено присъствие на полиция и жандармерия, като положението в селото в момента е спокойно.

Чуйте повече в звуковия файл: