/ БГНЕС
Петима души са задържани в Районното управление в Пещера за нарушаване на обществения ред и побой в пещерския квартал „Луковица”.

Масов бой между роми в Пловдив

На 6 юни, на улица в квартала е възникнала разпра между група мъже. Напрежението бързо ескалирало, бил е нанесен побой с дървени дръжки на инструменти на 51-годишен мъж. 

Мъжът е транспортиран от екип на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик с фрактура в областта на крака и травми на главата, за радост без опасност за живота. Междувременно в полицията в града били получени сигнали за нанесени щети по две постройки в района, собственост на мъж и жена от „Луковица”.

Масово меле на ромска сватба в Смолян, четирима са задържани

Потрошени са стъклопакети на прозорци от двете къщи и прилежащи постройки.
От съседно жилище е установена и кражба на мобилен телефон. За изясняване на случилото се и залавяне на извършителите е сформирана група от служители на криминална и охранителна полиция, разследващи полицаи и експерт.

Арестуваха две фамилии след масов бой в Роман

По разпореждане на директора на Областната дирекция на МВР в Пазарджик на място пристигнали и автопатрули от районните управления в Пазарджик и Септември, които да подпомогнат колегите си. 

В резултат на предприетите действия за възстановяване на обществения ред и разследване на случилото се са задържани петима мъже между 19 и 49 години, всичките от Пещера.

Бой в плевенско село заради забележка за силна музика (ВИДЕО)

Полицаите установили, че стара вражда между два фамилии, живеещи в пещерския квартал е причина на конфликтите, последвани от побой и вандалски прояви. 

Случаят е под наблюдението на Районната прокуратура в родопския град. Продължава работата по документиране на извършените престъпления и установяване и на други лица взели участие в извършването им.

Обстановката на територията на квартала е спокойна, на място има дежурен автопатрул.