/ iStock/Getty Images
Софийска районна прокуратура са извършени множество действия в хода на разследване във връзка с разлепени некролози на съдия от Софийски районен съд (СРС).

Досъдебното производство e за хулигански действия, извършени с изключителен цинизъм. Образувано e в началото на месец юли след сигнал от председателя на Софийски районен съд, че до сградата на съда са разлепени некролози на жив съдия.

В хода на разследването до момента са извършени множество действия - разпитани са свидетели, направени са претърсвания на няколко адреса, иззети са веществени доказателства и са назначени множество експертизи, сред които - комплексна, ДНК-експертиза, видео-техническа и дактилоскопска експертиза, чиито резултати се очакват.

Задържаха мъжа, разлепил некролози на жив съдия в София

На 9 октомври са били намерени още разлепени некролози със снимка на същия съдия до сградата на СРС. Направени са огледи и са иззети веществени доказателства.

Материалите от последното деяние са докладвани в Софийска районна прокуратура на 10 октомври в късния следобед по вече образуваното през юли досъдебно производство.

Назначени са още експертизи.

При събиране на достатъчно доказателства за виновността на определено лице, ще бъде преценена възможността за привличането му към наказателна отговорност.