/ dariknews.archive
Седмокласниците и десетокласниците от столицата могат да видят изпитните си работи от 30 юни до 2 юли
Учениците от София могат да видят оценените си изпитни работи от Националното външно оценяване в седми и в десети клас - по български език и литература /БЕЛ/, по математика и по чужди езици, съобщават от Регионалното управление на образованието в София-град.

Запознаването с оценените писмени работи на учениците ще е от 30 юни до 2 юли (включително) от 8.30 до 12.30 часа, и от 14.30 до 18.30 часа. Изпитните работи могат да се видят: по БЕЛ в седми и в десети клас - в ПГЕА, в район "Овча купел", бул. "Овча купел" 1; по математика - в СПГЕ "Джон Атанасов", в район "Изгрев", ул. "Райко Алексиев" 48; по чужди езици - в 18-то Средно училище "Уилям Гладстон", в район "Възраждане", ул. "Пиротска" 68.

Кои училища са първенци на външното оценяване по БЕЛ и математика

Съгласно чл. 46 на Наредба 11 за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от Националното външно оценяване не може да се променят. За запознаване на ученика с оценената индивидуална работа се прилага процедурата по правилата за информационна сигурност при организацията на националното външно оценяване в края седми и на десети клас през учебната 2020/2021 година. Съгласно нея ученикът и неговите родители могат да се запознаят с оценената индивидуална работа на ученика в присъствието на член на Регионалната комисия за проверка и оценка на изпитните работи.

"Ученикът вижда сканираната и оценена изпитна работа с присъдени точки за всеки един отговор, а сканираното изображение не може да бъде снимано, записвано, отпечатвано и изнасяно от залата. Не се допуска разглеждане на други изпитни работи. При запознаването с изпитните работи на учениците от седми и десети клас е необходимо да се спазват изискванията на Министерството на здравеопазването", информират от РУО в София-град.
БТА