/ БГНЕС
Месец и половина преди началото на българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде завършен ремонта на пространството около НДК. Това стана ясно от кмета на София Йорданка Фандъкова, която провери обекта. Близо 5 млн. лева е отделила местната власт за обновлението.

Какво включва ремонтът на НДК и кога приключва?

Европейските ни гости обаче ще се движат по сегашния вид на бул. "България", тъй като правителството на Бойко Борисов все още не е дало нужните средства за това и рехабилитацията се отлага за догодина.

20 000 европейци у нас за българското председателство
 
През ноември се очаква да приключи ремонтът на парка пред НДК, което общината започна заради предстоящото председателство. Столичният кмет Йорданка Фандъкова посочи, че тепърва ще се редят гранитни плочки, които ще наподобяват досегашните.

Кои са основните предизвикателства пред българското председателство на ЕС?
 
"Работи се в график, следи се и времето. Очаквам средата на ноември, както е по договор, да бъде завършен площадът и да могат колегите, които подготвят НДК за председателството да бъдат спокойни и да не им се пречи на работата", каза Фандъкова.

НДК ремонт
БГНЕС

Какви са прогнозните разходи за българското председателство на ЕС
 
Въпреки че преди няколко месеца местната власт очакваше от правителството да отпусне пари за цялостен ремонт на бул. „България”, към момента това не е на дневен ред. "Все още процедурата не е приключила, там имаше дълги обжалвания. Аз не свързвам всичко с председателството. Знаете, че много булеварди реконструирахме тази година и много затруднения причинихме на останалите през лятото софиянци", посочи столичният кмет.