/ БГНЕС
Министерството на регионалното развитие и благоустройството проверява ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев", съобщава пресцентърът на министерството.

Откриват телефон за сигнали за ремонта в района на улица „Граф Игнатиев” в София

Ремонтът е част от финансирания с над 41 млн. лв. от програмата проект на Столичната община "Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централната градска част на гр. София". Общата му стойност е 46 078 473 лв., като близо 5 млн. лв. са собствени средства на общината, се посочва в съобщението.

Покриват с шатри „Граф Игнатиев” при лошо време

Експертите на МРРБ правят документална проверка на една от дейностите по проекта, като ще бъде направен преглед и на строителните книжа. След това ще бъде извършена и проверка на място. Поводът е сигнал от гражданската организация "Спаси София" за материала на поставена подложка на трамвайните линии. Управляващият орган на програмата ще се произнесе дали са спазени изискванията за изпълнение на проекта, ако тази дейност е финансирана с безвъзмездните европейски средства, се отбелязва в съобщението.

Фандъкова възложи контрол на контрола за ремонта на улица "Граф Игнатиев", глоби надзора

Хода на проверката са обсъдили заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на управляващия орган на ОПРР Деница Николова, представители на "Спаси София" и заместник-кметът на Столичната община Евгени Крусев, информират от МРРБ.