/ БГНЕС
Графикът за нощния градски транспорт в София ще бъде променен за улеснение на пътуващите. Както от сборната точка  на 4-те линии автобусите тръгват на равен интервал от 40 минути, така на различните спирки, часът ще бъде закръглян – например от 00.33 минути, в 00.35.

Тръгна нощният градски транспорт в столицата

Промените ще влязат в сила от тази нощ.  Табелите на спирките също ще бъдат сменени – освен информация коя линия от нощния транспорт минава, ще пише и часа, съобщи пред Дарик Антон Деспотов  от Център за градска мобилност.

В 11-те нощи, в които нощният транспорт кръстосва София, от него са се възползвали 4000 души – средно 350 души на вечер, обясни той. Засега е нямало инциденти. Деспотов добави, че още не знаят дали маршрутът на транспорта през нощта ще бъде засегнат заради предстоящите ремонти в столицата.

Намаляват санкциите за нередовни пътници в столичния градски транспорт
 
"По принцип нощния транспорт се движи по действащи маршрути на обществения транспорт. Единствено в централната част се движи там където няма транспорт през деня. Така че, ако се налага корекция на маршрута заради ремонтни дейности, ще информираме своевременно гражданите", посочи той.

Антон Деспотов добави, че засега нощният транспорт върви добре и на края на годината, когато изтича тест периодът му, Център за градска мобилност ще представи подробна информация, за да прецени общината дали N1, N2, N3 и N4 ще продължат да вървят.