/ iStock/Getty Images
Днес, 05.03.2021 г., прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия Д. С., на 19 г., и обвиняемия В. С., на 28 г., за грабеж извършен в съучастие, съобщиха от прокуратурата.

Двамата са обвинени в това, че на 2 март тази година около 21.00 часа в денонощен магазин в кв. „Редута“, гр. София, са откраднали чекмедже от касов апарат, в което имало 60 лева.

При кражбата използвали оръжие - единият насочил пистолет срещу продавача, а другият издърпал чекмеджето от касовия апарат.

Двамата обвиняеми са осъждани. Престъплението, за което те са привлечени като обвиняеми, е наказуемо с лишаване от свобода от три до десет години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Д. С. и В. С. за срок до 72 часа. Предстои на 07.03.2021 г. да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.