/ БГНЕС
Районна прокуратура – Перник разпореди проверка на дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир, след сигнал за служители с положителни проби за COVID-19

На 01.05.2020 г., след постъпил сигнал за установени положителни проби за COVID -19 на служители от дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в град Радомир, Районна прокуратура – Перник разпореди проверка по случая на Областния управител на Перник, кмета на Радомир, директорите на РЗИ-Перник, Инспекция по труда-Перник, Дирекция Социално подпомагане – гр. Радомир и ръководството на дома.

Прокуратурата следи за спазването на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, затова изисква от по-горе посочените органи да упражнят контрол и да предоставят информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им. Изискана е информация и за броя на проведените изследвания за COVID-19, както и резултатите от тях, на персонала и на настанените към настоящия момент в дома лица.