/ БГНЕС, архив
Преустановяват се посещенията на културни събития в Националният дворец на културата (НДК), считано от днес, 8 март, до второ нареждане. Това се съобщават от НДК.

Мярката се налага във връзка с издадената от министъра на здравеопазването заповед за намаляване на риска от разпространение на коронавируса у нас, посочват от културната институция.

Оттам уточняват, че забраната ще важи за всички зали и пространства, управлявани от НДК, вкл. Театър "Азарян", ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, Артгалерия, кино "Люмиер Лидл", Литературен клуб "Перото", както и Нов театър и зала "В парка" в сградата на Малкото НДК. Мярката важи и за всички културни събития на територията на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Екипът на НДК ще положи усилия да пренасочи събитията от редовната програма за следващи дати, за които купените билети ще важат. За събития, които не са организирани от НДК, съветваме зрителите да се обръщат за повече информация към организаторите, се посочва в съобщението.