В изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена в Кралство Белгия, и след разрешение на Софийски градски съд, се извършват претърсвания на адреси в София. Това официално съобщиха от Софийска градска прокуратура, след като тази сутрин полиция и жандармерия влязоха в офиси на депутата от ПП-ДБ Настимир Ананиев.

► Акцията се провежда на два адреса в София. Претърсват се офиси на улица „Парчевич” и булевард „Стамболийски”.

Булфото


СГП изпълнява Европейска заповед за разследване /ЕЗР/, издадена от съдия-следовател на първата инстанция в гр. Антверпен, Кралство Белгия, във връзка с разследване за организирана престъпна група, незаконен трафик на упойващи средства и психотропни вещества, изпиране на приходи, придобити от престъпление с участието на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица.

Ананиев за акцията на полицията: Не съм притеснен, проверяват белгийска фирма, която сме обслужвали

В тази връзка СГП е поискала разрешение от Софийски градски съд /СГС/ за извършване на претърсванията. Съдът е разрешил извършването на процесуалните действия, в чиято реализация участват и органите на МВР.

Настимир Ананиев коментира акцията на полицията и заяви, че не е притеснен. Той твърди, че е разбрал от медиите, че има хора в офиса. "Чух се с мениджъра, той каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали", каза Ананиев.

По думите му проверяващите чакат счетоводителя да представи документи.

"За мен това е политическа бухалка, която в момента се опитва по някакъв начин да се върти", коментира още той.

Ананиев подчерта, че няма нищо нередно в това да се обслужват чуждестранни фирми и допълни, че ще съдействат на органите, които искат документи.

Депутатът отрече, че е възможно да бъде разследван от белгийски служби.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БГНЕС