От прокуратурата смятат, че има връзка, тъй като опожарените автомобили са идентични с тези от мястото на обира
Столичната полиция и прокуратурата дадоха повече подробности пред медиите за въоръжения обир на инкасо автомобил в София, който стана в ранните часове на вторник. Намерени са идентични два опожарени автомобила в близост до Околовръстното шосе, с които се смята, че е бил извършен обирът.

От СДВР заявиха, че сигналът е получен около 7 и 15 за въоръжен обир на инкасо автомобил. Огледът продължава, ще бъде образувано досъдебно производство под надзора на Софийска градска прокуратура. За момента се знае, че е превозвал в касети суми, които все още не са уточнени в какъв размер. Те са били за зареждане на банкомати - не се знае дали е за една банка или няколко, тъй като в района има няколко. Нападателите са знаели маршрута, тъй като в този ранен час са знаели, че в този ранен час ще има инкасо автомобил, който ще зареди банкоматите, заяви Николай Нотов от СДВР.

Маскирани обраха инкасо автомобил в София

Информацията, с която прокуратурата разполага, все още е оскъдна. Инкасо автомобилът е бил тампониран - пред него е застанал друг автомобил, който му препречва пътя, в този момент излизат няколко въоръжени хора, които сломяват охранителите, които са без сериозни наранявания. След това започват да товарят парите. По всяка вероятност сумата е голяма. В този момент идва още един идентичен автомобил с украинска регистрация. Те се издирват, което означава, че не се са за тези автомобили, посочи още заместник-градският прокурор на София Ивайло Илиев.

Разследващите предполагат, че има връзка с намерените опожарени автомобили близо до Околовръстното шосе, които отговарят по марка и модел, с които са се движели извършителите. Има записи, които тепърва ще бъдат анализирани подробно, уточниха още от Софийската градска прокуратура на брифинг.

Нападателите са били въоръжени, с маски и ръкавици. Смята се, че са имали пистолети и дълго оръжие.