Опитът за щурм на бившия Партиен дом
Опитът за щурм на бившия Партиен дом / Снимки: Георги Димитров
Двама са пострадалите
В късните часове на антиправителствения процес се стигна до ескалация на напрежението, след като група протестиращи пробиха полицейския кордон и се опитаха да щурмуват сградата на бившия Партиен дом.

Участници в демонстрацията хвърляха бутилки, димки и бомбички по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. Счупени са стъкла на дясната врата откъм президентството. Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове.

По предварителна информация има двама пострадали.

При тях отидоха и организаторите на протеста - проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.
 

Снимки: Георги Димитров

Снимки: Георги Димитров


Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис "Продава се", а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

Снимки: Георги Димитров


В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

В събота премиерът Бойко Борисов предупреди, че се готви палеж на сградата на бившия партиен дом.