Мъж открадна колело от дете в столични квартал „Овча купел”. Радостта на крадеца обаче се оказала доста кратка, защото очевидец  подгонил престъпника с автомобила си и го принудил да се откаже от плячката си. Сюжетът се разиграва около 20.30 часа в сряда, разказва NOVA.

„За съжаление не успяхме да установим крадеца. В крайна сметка се оказва, че когато има добри хора около нас, които реагират адекватно, може да имаме и щастлива развръзка”, разказа бащата на детето, което е станало жертва на опита за кражба – Йордан Тодоров.

Мъжът не е подавал сигнал, тъй като в действителност кражба няма. Прави публикация в социалните мрежи, за да даде гласност на случилото се. Тодоров не познава мъжа, който е спасил колелото на детето му.

„Не го познавам. Исках да изкажа своята благодарност. В крайна сметка се свързахме един с друг, разговаряхме по темата. Съвсем случаен човек, към когото децата са се обърнали за помощ. Крадецът, когато видял, че няма как да се измъкне, оставил колелото и избягал пеша”, разказва Йордан Тодоров.

Според него в квартала подобни набези са чести и неговият случай е повод институциите да действат в посока превенция на подобни инциденти.