/ БТА
Общинският съветник Стефан Спасов не е бит, както съобщиха преди дни от "Спаси София", които са част от групата на "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" (ПП-ДБ-СС) в Столичния общински съвет (СОС). Това твърди във Фейсбук профила си Иво Дошев, за когото от "Спаси София" съобщиха, че е нападнал общинския съветник. 

Общински съветник от „Спаси София” твърди, че е бил нападнат

"Видеото, в което се вижда как се прибирам след разговора ни (на мен и съседите ми) с общинския съветник от "Спаси София" Стефан Спасов (не изглежда да е бит, нали)… И не изглежда да е със счупени очила, докато е бил бит също… Лъжата на "Спаси София": "Общински съветник е физически нападнат посред бял ден от Иво Дошев, докато бил на място да проверява ремонтните дейности". Истината: Разговаряхме с него, обсъдихме проекта и обхвата на работа и си тръгнахме. Не е бил бит, докато проверява работниците, както твърдят", написа Дошев.


Той твърди още, че е разговарял с общинския съветник, обсъдили са проекта и обхвата на работа и са си тръгнали. "Не е бил бит, докато проверява работниците, както твърдят", заявява Иво Дошев.

"След като го попитах за електробусите и защо липсват като стратегия за София, предвид че са най-евтиния и най-екологичен транспорт, Стефан Спасов рязко агресира и тръгна подире ми, за да се заяжда с мен, очевидно търсейки конфликт с мен. Аз от моя страна бързах, защото имах работа за през деня и се опитвах да се прибера за да си я започвам и не му обръщах внимание. А това много го издразни и той ме снимаше с камерата на телефона си докато вървях и се заяждаше с мен", пише още Дошев.

По думите му Спасов е продължил да търси конфликт. "Когато стигнах до входната врата, той застана пред мен и не ми даваше да си вляза, започна да ме бута и да ми дърпа и тегли ръката, докато си отключвам, но дори и тогава не съм го бил, просто му свалих очилата с два пръста и го пратих да си ги взима. Аз си отключих и си влязох. Това е, което стана - и съседи, и работници са описали точно това в показанията си - и само Стефан Спасов е писал, че е бил бит", твърди още Иво Дошев.

Позицията на Иво Дошев е в отговор на публикацията: От "Спаси София" съобщиха, че общинският съветник Стефан Спасов е бил нападнат на столичния бул. "Патриарх Евтимий".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня