Общинският съветник от „Спаси София” Стефан Спасов е физически нападнат посред бял ден на столичния булевард  "Патриарх Евтимий", съобщиха от "Спаси София", които са част от групата на „Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София” (ПП-ДБ-СС) в Столичния общински съвет (СОС).

Нашият колега Стефан Спасов е бил на място да провери ремонтните дейности на на булевардите „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен”, когато е бил нападнат от Иво Дошев, посочват от „Спаси София”. 

Не можем да повярваме, че това се случва, но ситуацията е недопустима. Настояваме за спешни мерки от страна на МВР и за най-строго наказание за това физическо посегателство, заявяват от „Спаси София”.

От МВР потвърдиха за случая.

На този етап няма коментар от Иво Дошев, който в понеделник организира протест заради започването на ремонта. 

По-рано днес той заяви пред NOVA, че проблемът с паркоместата в района е огромен, а вечер е напълно невъзможно да се намери място.

Той подчерта, че винетките са надпродадени с 30%. „Намаляват се лентите на „Фритьоф Нансен” от три на две, което ще доведе до задръствания и мръсен въздух. Това е в тотално противоречие със зелената концепция за София”, категоричен е Тошев.

„Зададохме въпроси на Столичната община. Всичко е доста завоалирано. Моите приятели от „Спаси София” се опитват да прокарат този проект от години. Ние няколко пъти сме го спирали. В момента той е завоалиран като ремонт. Притеснението ни е, че „през задния двор" се опитваме да прокараме проекти, които са стопирани с две съдебни дела”, коментира мъж, който живее в района.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ирина Евгениева/БТА