/ БГНЕС
Подготвяме актуализация на бюджета на Столичната община, каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от пресцентър на СО.

Общо 19 млн. лв. по-малко са събрани от местни данъци и такси, 6,5 млн. лв. по-малко са приходите на транспортните дружества "Метрополитен", "Столичен автотранспорт" и "Столичен електротранспорт". Общо 6 млн. лв. по-малко са приходите на Центъра за градска мобилност от продажбата на билети и от неработещите зони за паркиране.

Фандъкова: Готов е първият пакет от мерки за бизнеса, ще предложа и актуализация на бюджета

"Със стабилизиране на времето ще продължи извършването на дезинфекция на улици и булеварди. Не е спирала дезинфекцията на всички контейнери за отпадъци и на пешеходните подлези, както и на рискови квартали и около болниците", каза кметът Фандъкова.

Тя е отправи и призив за предстоящите великденски празници. "За предстоящите празници - Цветница и Великден, моля софиянци да останат вкъщи, да отбележат празника със семействата си, да се помолят заедно в дома си. Ще поискам от Светия синод спазването на строги правила за дезинфекция и недопускане на струпването на хора", заяви Фандъкова.

При строги мерки: Ще получим благодатния огън от Йерусалим (ВИДЕО)

Подготвен е първият пакет от мерки, с които да подпомогнем малкия и среден бизнес в София, който е най-силно засегнат от ограниченията в борбата с коронавируса. Това са мерки в помощ на най-засегнатите сектори и включват - данъчен пакет, пакет с административни услуги, информира столичният кмет Йорданка Фандъкова.