/ ThinkStock/Getty Images
Доживотен затвор без замяна получи подсъдимия за убийството в Борисовата градина през 2019 година, съобщиха от обвинението.

На подсъдимия е наложено наказание „Доживотен затвор без замяна“. Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 26 ноември 2019 г. в парк „Борисова градина“ умишлено умъртвил мъж, като му нанесъл множество прободни наранявания с нож в шията и гръдния кош, като деянието е било извършено с особена жестокост и проява на изключителна ярост, ожесточение и садизъм.

Убитият в Борисовата градина е от Разградско

Обвинителната теза е била възприета от съда за доказана, благодарение най-вече показанията на свидетел, чиито показания са ключови по отношение на авторството, в която насока са били и изготвените ДНК експертизи.

Подсъдимият е на 35 години, със завършен шести клас - неосъждан. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

Припомняме, че сигналът за убийството е бил подаден в 15:08 часа. По непотвърдена информация мъжът е бил бездомник. Тялото на убития е открито близо до Спортна София, срещу входа на спортния комплекс.