/ Thinkstock/Getty Images
Арестуваха собствениците на кучетата, които нахапаха деца в софийското село Железница.
 
Три деца и мъж са нахапани от ротвайлери край с. Железница

Стопаните са изоставили опасните ротвайлери в района на селото. Децата били там на разходка с дядо си, когато кучетата се нахвърлили върху тях.
 
Според екоорганизации кучетата били изоставени край Железница от бял бус миналия петък. „Естествено, съгласно изискванията, подобни кучета трябва да бъдат с намордници. По време на залавянето са били без стопанин, но категорично е установено, че кучетата са идентифицирани, имат ясни и точни собственици”, обясни директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов.

Собствениците се разпитват, съобщи NOVA.
 
Лекари оперираха едно от нахапаните от кучета в с. Железница деца

Три деца и мъж са били нахапани от кучета ротвайлер край софийското село Железница, съобщиха по-рано днес от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал в ранния следобед.
 
Трите деца - на възраст 7, 9 и 12 години, се разхождали, придружени от възрастен мъж, в покрайнините на село Железница, когато били нападнати и нахапани от две кучета, порода ротвайлер, оставени напълно без надзор, посочиха от полицията.
 
На място незабавно са изпратени полицейски екипи, които локализирали кучетата. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.
nova.bg