/ iStock/Getty Images
През месец юли 101 кучета от приютите на ОП „Екоравновесие“ са намерили нов дом, като от началото на годината, осиновените кучета са 637.

Всеки, който желае да осинови куче, може да отиде и да се запознае с кучетата от общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени кучета над 1 година или в приютите кв. „Слатина“ и кв. „Сеславци“, ако иска да осинови малко кученце, съобщиха от Столична община.

Почина първото куче, заразено с коронавирус в САЩ

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през юли са заловени общо 345 кучета, от тях 222 са кастрирани и 131 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 17 кучета.

В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 32 кучета.

Грижовно куче носи моркови за закуска на своя приятел...кон ( ВИДЕО/СНИМКИ)

По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 38 кучета. Стопаните на домашни дворни кучета могат да ги кастрират безплатно, да ги регистрират, обезпаразитят, ваксинират и да им поставят микрочип.

Всеки стопанин може да заяви желание за кастрация на кучето си през интернет страницата на ОП „Екоравновесие” или на телефоните на предприятието. Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лева.
БГНЕС