Товарен автомобил се вряза в спирка на светофара на бул. "Гоце Делчев" в София, научи DarikNews.bg. При инцидента е загинало 19-годишно момиче.

Георги Димитров

Сигналът за инцидента е получен в 09.43 ч. Линейката е пристигнала в 09.51 ч. Загиналото момиче е било пометено от камиона докато се е намирало на тротоара. В този момент на спирката не е имало чакащи граждани.

53-годишният шофьор е с множество наранявания. Транспортиран е в противошокова зала в "Пирогов". 

Георги Димитров


"Състоянието на шофьора е стабилно", съобщи директорът на "Пирогов" д-р Валентин Димитров пред медии, предаде БГНЕС.

Шефът на спешната болница информира, че всички първоначални и бързи тестове за наличие на вредни субстанции в организма му са отрицателни. Ще бъдат направени и кръвни тестове.

Мъжът е докаран в "Пирогов" в дезориентирано състояние без сериозни травми.

Георги Димитров

"Търсим късни поражения, които биха се проявили. В момента диагнозата е комоцио", информира още д-р Валентин Димитров.

Разследващите от СДВР, дошли на място, заявиха, че водачът е чист по административно-наказателния регистър. Няма предишни нарушения на пътя.

"Тепърва ще се събират доказателства, има свидетели на инцидента и камери", съобщиха от Софийска градска прокуратура.

"В района на пешеходната пътека въпросният камион, превозващ минерална вода, не е спрял и е блъснал момиче, в резултат на което го влачи около 20 метра. Впоследствие катастрофира в спирката. Няма други пострадали", заяви зам. градският прокурор Ивайло Илиев.

"На този етап няма следи от спирачен път, но предстоят експертизи. На мястото има камери, ще се изземат записи. Свидетелите са в шок, но са дали информация. Скоростта вероятно е била много висока", допълни Илиев.

Причините за тежкия инцидент тепърва ще се изясняват.

 

 




 
DarikNews