15 желаещи за шеф на Центъра за градска мобилност
15 желаещи за шеф на Центъра за градска мобилност / Sofia Photo Agency, архив

15 са желаещите да ръководят столичния Център за градска мобилност. Кандидатите са подали бизнес програми в конкурса за членове на Съвета на директорите на дружеството.

След скандалната обществена поръчка за изработка на спирки в София и оставките, които заваляха както в Столична община, така и в "Градската мобилност", кметът на града Йорданка Фандъкова поиска да се намали броят на съвета - от пет на трима членове.

Сметната палата започва одита на Центъра за градска мобилност в София

Така за три места ще се борят 15 души. Сред подалите документи са досегашните членове Свилен Кръстев и Тодор Тодоров. Николай Александров, който преди години беше начело на дружеството, също е сред кандидатите за поста на подалия оставка Симеон Арнаудов.

Останалите кандидати са Ивайло Маринов, Никола Рогачев, Евелина Манчева, Едуард Стойчев, Росен Демирев, Марио Михайлов, Илияна Георгиева, Васил Велев, Радослав Влахов, Ангел Стефанов, Христиан Петров, Огнян Йорданов.

След скандалите със навесите на спирки, общината влезе на проверка в Центъра за градска мобилност. Установени бяха както пропуски при провеждането на обществени поръчки, така и при техническото изпълнение на навесите.

В момента Сметната палата и Държавната финансова инспекция ревизират дружеството.