Започва присъединяването към новоизградената канализационна мрежа в кв. „Каргон в Ямбол
Започва присъединяването към новоизградената канализационна мрежа в кв. „Каргон в Ямбол / DarikNews.bg, архив

Приключи изграждането на канализацията на кв. „Каргон" в Ямбол. Разширението на канализационната мрежа в най-стария Ямболски квартал бе реализирано в рамките на първия етап от проекта за Воден цикъл на града.

В ход е процедурата по прехвърляне на новоизградената мрежа за стопанисване, поддържане и експлоатация от ВиК дружеството. За целта е собствениците на имота да подадат Заявление (по образец) във „ВиК" .

При подаване на Заявлението от ВиК се получава писмена информация за условията за присъединяване, както и детайл за изграждане на ревизионна шахта, ,обственикът изгражда в имота си за своя сметка ревизионна шахта и полага тръба, чрез която се присъединява към изграденото до имотната му граница сградно канализационно отклонение;

С цел максимално облекчаване на гражданите, собствениците на имоти са освободени от таксите за издаване на изходни данни за проектиране на канализационно отклонение, изготвяне на работен проект и съгласуване на инвестиционен проект за канализационно отклонение. Бъдещите абонати ще плащат такса единствено при подаване на Заявление за включване на канализационно отклонение към уличната канализационна мрежа.

За да се гарантира нормалното функциониране на новоизградената ВиК мрежа, община Ямбол и ВиК оператора призовават гражданите да не предприемат своеволни действия по присъединяване на битови отпадъчни води без разрешението на ВиК-Ямбол. Недопустимо е включване на битови отпадъчни води в дъждовната канализация, която е изградена като напълно отделна система и нейната роля е да отвежда единствено дъждовни води.