Започна рехабилитацията на обходния път на Елхово
Започна рехабилитацията на обходния път на Елхово / АПИ

Започна рехабилитацията на обходния път на Елхово. Инвестицията е за около 6,7 млн. лв. Символичната първа копка на обекта направиха днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков. На церемонията присъстваха областният управител на Ямбол Николай Пенев, кметът на Елхово Петър Киров и др.

Обходният път на Елхово - с дължина около 7 км, е част от първокласния път I-7. Обектът е включен в лот 6 на програма „Транзитни пътища V”. Отсечката не е основно ремонтирана от построяването й преди 17 години. С рехабилитацията й жителите на Елхово и транзитно преминаващите ще пътуват по-удобно и по-безопасно, ще се улесни тежкотоварният трафик по път I-7 към граничен пункт Лесово и ще се подобри връзката на област Ямбол с второкласния път ІІ-79 Елхово-Бургас.”Преди дни с част от спестените пари за зимно поддържане на републиканската мрежа стартира ремонта на 33 км от II-76 до Тополовград”, каза инж. Чайков. С основния ремонт на тези пътни участъци се подобряват транспортните връзки между областите Ямбол и Хасково.

Министър Терзиева и инж. Чайков провериха в село Веселиново и извършващите се ремонтни дейности на участъка от път III-5305 Ямбол – Веселиново – Завой – граница с ОПУ Сливен . За започване на превантивния ремонт на отсечката са осигурени 3 млн. лв. Третокласният път осъществява връзката между областите Ямбол и Сливен, както и между първокласните I-6 и I-7.

По същата програма на територията на област Ямбол ще се ремонтират и близо 2 км от път II-76 Елхово – Гранитово – Княжево. Инвестицията в тази отсечка е 500 000 лв.