/ iStock/Getty Images
Възобновява се ваксинирането в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Общопрактикуващите лекари могат да продължават ваксинирането на пациентите от своите листи, като ще се използват количествата векторна ваксина, чието използване бе временно преустановено.

Създава се организация за имунизирането на хората, записали се в електронния регистър. Здравни инспектори се свързват лично с всички желаещи и са били определени за ваксиниране с векторна ваксина в периода от 17 до 21 март. Те ще получат първа доза в имунизационния пункт в РЗИ.

Областната болница в Сливен разкрива още едно COVID-отделение

Желаещите, които са били определени в регистъра за ваксиниране с векторна ваксина в периода от 11 до 17 март, също ще получат обаждане от РЗИ за пренасочването им към друг ден и час.

Към момента болните с COVID-19 в област Сливен са 1136, от тях 249 са хоспитализирани. Сред деветдесетте положителни за COVID-19 през последното денонощие, са лекар, стоматолог, девет семейства и двама души от Дома за стари хора в Сливен.

С новите случаи епидемичният взрив в социалното заведение обхвана 50 от общо 95 домуващи и 13 от 51 служители от персонала. От тях 16 души са хоспитализирани. През последното денонощие са излекувани 54 пациенти, починали са четирима пациенти на 58, 59, 61 и 79 години.
БТА