/ iStock/Getty Images
МБАЛ "Д-р Иван Селимински" разкрива още едно отделение за лечение на пациенти с COVID-19, съобщиха от лечебното заведение. Причините за това са нарастващият брой на заразените и изчерпващият се капацитет на леглата.

За три дни - от 12 до 14 март, са приети 37 пациенти с коронавирус, единият от които е в реанимация. Запълнени са 99 легла, има само 2-3 свободни.

Огнището на COVID-19 в Дома за възрастни хора в Сливен расте, има нова жертва


По данни на РЗИ хоспитализирани към днешна дата са 211 пациенти, на домашно лечение са 765 души. Сред новодиагностицираните през последното денонощие 16 случаи е медицинска сестра. Заразените на 100 000 души население за 14 дни в общината от 414 човека миналата седмица, сега са 530, съобщиха от община Сливен.

Миналата седмица РЗИ - Сливен разпореди разкриване на допълнителни COVID-легла, като лечебните заведения в областта разполагаха с капацитет от 200 легла. Сред болниците, които трябва да разкрият допълнителни места за лечение на пациенти с COVID-19 са МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен за периода 14 март - 30 април, МБАЛ-Сливен към ВМА София, МБАЛ "Царица Йоана" МБАЛ "Хаджи Димитър" и МБАЛ " Св. Петка Българска" ЕООД в Нова Загора за периода 16 март - 30 април.