/ iStock/Getty Images
Втора жертва на COVID-19 в Дома за възрастни хора в Сливен, където беше регистрирано огнище на заразата. През последното денонощие в социалното заведение са диагностицирани 23-ма души. С тях общият брой на настанените с положителни проби става 47. Заразени са и 7 души от персонала.

През последното денонощие в Сливенска област са имунизирани 420 души. С тях общият брой на имунизирани жители на областта нарасна на 6 652 души, като 970 от тях са получили втора игла.   

Огнище на COVID-19 в Дома за стари хора в Сливен, един от заболелите е починал

Ваксинациите  в РЗИ и Военна болница, обслужващи записаните в електронния ваксинационен регистър продължиха до обяд, когато бе разпоредено да се спре имунизацията с AstraZeneca. Главната сестра на Военна болница Ренета Петкова съобщи, че след заповедта за спиране на имунизациите с тази ваксина, нямат други указания.  

"На този етап нямаме все още указания, какво предстои след спирането. В момента са изчерпани дозите, които ни бяха предоставени от РЗИ по списъците на хора записани в електронната система и изчакваме указания вече от РЗИ Сливен как ще се процедира занапред". 
 
БНР