/ ОД МВР Сливен
На сливенския булевард ”Хаджи Димитър” доброволци от Българския червен кръст, представители на РЗИ-Сливен и служители на Пътна полиция към Областната дирекция на МВР в града проведоха разяснителна кампания, насочена към водачите на моторни превозни средства.

акция
ОД МВР Сливен


Инициативата е по повод 29 юни-Национален ден на безопасността на движението по пътищата.

Акцент в тазгодишната инициатива е опасността от употребата на алкохол, наркотични вещества и техните аналози.

акция
ОД МВР Сливен


Доброволци от БЧК раздадоха на водачите брошури и дипляни, специално подготвени от организаторите на събитието.

акция
ОД МВР Сливен


Материалите съдържат информация за въздействието на алкохола върху общото състояние на водачите и способностите за шофиране. Развенчават се митове, свързани с техники за бързо изтрезняване и как може да се излъже дрегера; употребата на една бира и предвидения толеранс в закона от допустимите 0,5 промила.

Обръща се внимание на връзката между употребата на алкохол и превишената скорост, която също е фактор за възникване на пътни произшествие с голям брой загинали и ранени.

акция
ОД МВР Сливен


29 юни е определена за единна дата за безопасност на движението с решение на МС от 2019 година и се отбелязва в национален мащаб.

Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и цели непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски през юли и август, да се акцентира вниманието на водачите за по-безопасно и толерантно шофиране.
 
ОД МВР Сливен