Трънково отново не си избра кмет
Трънково отново не си избра кмет / netinfo

Елховското село Трънково все още няма избран кмет. На балотаж ще се явят отново фаворитите от балотажа от 4 ноември 2007 г. Елена Танчева и Никола Атанасов. 74% е била избирателната активност в Трънково на изборите в събота. От всичките 143 избиратели по списък, правото си на вот са упражнили 106. Недействителните бюлетини са 8, а действителните се разпределят между кандидатите на четири партии и коалиции и един независим кандидат.

Най-голям брой гласове е получил кандидата на ВМРО “Българско национално движение” Елена Танчева – 44. На балотаж с нея ще мери сили кандидатът на коалиция “БСП и коалиция” Никола Атанасов, който получи 18 гласа. Останалите гласове се разпределят между издигнатата от инициативен комитет Владка Жангърова – 15, кандидата на НДСВ Косьо Косев – 12 и 9 за Кръстина Атанасова от Коалиция “Демократична алтернатива” / ДСБ, ЗНС, ССД, СДС /.

Една жалба е регистрирана в ОИК за изборния ден. ВМРО оспорват назначаването на Георги Дженков за секретар на СИК, поради това, че същият е председател на ОИК – Болярово. Жалбата е изпратена в ЦИКМИ за произнасяне по компетентност. Секретарската длъжност в СИК е квота на БСП. Нормативната база позволява промяна състава на СИК по предложение на представените партии и коалиции.