Общностен център
Общностен център / община Сливен
Заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова посети днес Общностния център в Сливен. Тя се запозна с екипа, материалната база и наблюдава методически занимания с децата.

Общностен център Сливен
община Сливен


„Впечатлена съм от новата сграда, от уютното и подредено жилище. Мисля че трябва да показваме добрите примери. Трябва да вървим в тази посока – хората, които имат нужда да бъдат подкрепени точно по такъв начин. Надявам се тези услуги да достигнат до хората, които имат нужда, най-вече да се използват ползотворно и с отговорност към местната общност”, заяви Султанка Петрова

Зам.-министърката изрази своята убеденост, че когато всеки един български гражданин почувства подкрепата от страна на държавата, на местната власт, той би се чувствал по-удобно и по-спокойно в собствения си град.  Султанка Петрова днес е в Сливен за участие в работна среща-дискусия в областта на демографските и социални проблеми.
Пепа Чиликова, заместник-кмет на община Сливен посочи, че нараства броят на децата и техните семейства в неравностойно положение, които са потребители по този проект и  получават подкрепата от Общностен център-Сливен.

Общностен център
община Сливен


Центърът започна дейността си на 1 декември 2016 г. Специалистите работят с деца до 7- годишна възраст и техните семейства. Дейностите са по проект „Предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие в Общностен център за деца и семейства Сливен”. Проектът е финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Неговата стойност е 588 565 лв., като националното финансиране е в размер на 88 284 лева. Продължителността на изпълнение е 29 месеца.