Софиянски България носи риск не от световната криза, а от собственото си управление
Софиянски България носи риск не от световната криза, а от собственото си управление / netinfo
Три основни приоритета за развитието на страната през следващите четири години очерта ССД. Това стана по време на заседание на Политическия съвет, което се проведе в Сливен. „Основният приоритет е развитието на земеделието, което в България е подценяван отрасъл. Вторият е националната инфраструктура, а третият – общините”, заяви лидерът на партията Стефан Софиянски. Според него мерките по приоритетите трябва да се вземат още сега. Той не одобрява работата на правителството, тъй като липсва ясна политика и има лошо разпределение на бюджетния излишък.

На заседанието бяха разгледани два основни момента – световната икономическа обстановка и възможностите на избори 2009.

Софиянски смята, че България има предимство пред останалите държави за преодоляване на икономическа криза. Седемте милиарда евро, които страната трябва да усвои от Европейския съюз, могат да се насочат към стимулиране на икономиката и да се облекчи бюджета. „България носи риск не от световната криза, а от собственото си управление”, категоричен е лидерът на ССД.

Той се надява БНС да бъде основата на широка коалиция вдясно. „Малките силни партии ще имат предимство пред големите слаби партии на избори 2009. Големите партии имат непрекъснати конфликти”, каза той.

Очаква се обединението на малките партии да защити интересите на гражданите в по-голяма степен.

Демократите на Стефан Софиянски напомниха, че са „за” смесена мажоритарна система и задължителното гласуване. Това според тях ще подобри качеството на управление и ще пресече купуването на гласове.