Сливенска гимназия срещу корупцията
Сливенска гимназия срещу корупцията / netinfo

Професионалната гимназия по електротехника „Мария Кюри" в Сливен ще отбележи Международния ден за борба с корупцията - 9 декември. Проявите започват от днес, когато в часовете на класа ще бъде представена „работилница за антикорупционни практики". На 8 декември ще се проведе конкурс за графика на тема „Корупцията - къде я намираме, как да се справим с нея?". Ще бъде подредена изложба от творбите.

Изложби ще има и на прояви на корупционни практики, отразени в карикатурите на съвременни български автори и европейски творци от близкото и далечно минало. На 9 декември по училищното радио ще се излъчи програмата „Да послушаме музика срещу формите на корупция", а по-късно ученици, учители и служители на училището ще направят „жива" верига под надслов „Стоп на корупцията - да не я допуснем в образованието".

За 9,15 същия ден е предвидена ученическа конференция на тема „Прозрачност без граници". Ученическа дискусия чрез слово и рисунка на тема „Съвременни аспекти на корупцията в България" ще се проведе на 10 декември.