До 11 декември се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици
На територията на Областната дирекция в Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите и подготовката им за движение при зимни условия, съобщиха от полицията.

До 11 декември се извършват засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици при операция по линия на ROADPOL. За периода от 2 до 8 декември на територията на ОД на МВР са констатирани 618 нарушения на Закона за движение по пътищата.

След акция в Сливенско: Разкриха серия от кражби

Съставени са 114 актове за административни нарушения и 504 фишове, от които 107 електронни за превишаване на скоростта. Установени са 11 водачи, употребили алкохол, от които 8 над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Петима са управлявали след употреба на наркотични вещества. Един е отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол. Санкционирани са 11 неправоспособни водачи.

На място при проверка на пътя са връчени 84 наказателни постановления и електронни фишове. За една седмица са проведени 5 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

92 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53. ОД на МВР засилва проверките за употреба на алкохол от водачи В малките населени места. Проверките се извършват денонощна от екипи на Районно управление-Сливен, участъци „Петолъчка” и „Запад”.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на електронната поща - sliven@mvr.bg.