Сидеров се надява на безпристрастен процес в Пазарджик
Сидеров се надява на безпристрастен процес в Пазарджик / Sofia Photo Agency, архив

Да не бъде оказан натиск върху съда в Пазарджик по делото срещу 13-те подсъдими за разпространение на радикален ислямизъм. За това се надява лидерът на Атака Волен Сидеров.  По думите му сега сега се оказва въздействие от мюфтийство, посолства, Хелзински комитет. Важно е съда да устои и правилно да приложи закона, защото престъплението е срещу републиката. 

 Радикалният ислям е действителност в България и е много сериозна заплаха за българската идентичност и срещу него трябва да се действа с всички сили, добави Сидеров. Лидерът на Атака пита защо финансовото министерство опрости милиони задължения на мюфтийството към държавата и какво е получило в замяна.

Волен Сидеров заяви, че  е съгласен да води разговори за обединение на всички националистически партии и съюзи, но до момента не са водени конкретни преговори.  Извършени са само съвместни действия с партия ВМРО и БНРП, а те са „ една заявка за обща политика", коментира още Сидеров.

Той бе в Котел по случай Деня на народните будители и празника на града. В Сливен се срещна с Негово Високопреосвещенство митрополит Йоаникий и с граждани.