Шест медала за България от европейското по самбо, четири за СА „Ставен" Сливен

Шест медала за България от европейското по самбо, четири за СА „Ставен Сливен
Шест медала за България от европейското по самбо, четири за СА „Ставен Сливен / СА "Ставен"

Бетина Темелкова от СА „Ставен" Сливен е европейска шампионка по самбо, вицешампиони са  Божидар Темелков и Натали Сосерова. Шест медала спечелиха българските състезатели по самбо на европейското състезание за кадети в Талин, Естония.

При девойките

Шест медала за България от европейското по самбо, четири за СА Ставен" Сливен
златни медали завоюваха Бетина Темелкова в категория 48 кг. Темелкова е с победа в първа среща срещу руска състезателка, а на финала победи представителката на Беларус.  Европейска шампионка в категория 41 кг стана Цветелина Цветанова от отбора на Видин.

Вицешампионка европейска шампионка стана  Натали Сосерова от СА „Ставен" Сливен в категория 44 кг. При юношите вицеевропейски шампион е Божидар Темелков от СА „Ставен" в категория 50 кг. Българските състезатели спечелиха две трети места. В категория 60 кг бронз завоюва Иван Стефанов от СА „Ставен" и Алекс Стефанов в категория 84 кг. от отбора на Локо София.  

Изп-директор на академия „Ставен" Лъчезар Темелков заяви, че успеваемостта е 50%, а радостното е, че от завоюваните шест медала за България, четири са за сливенските състезатели". Темелков даде висока оценка на първото провело се европейско първенство по самбо за кадети и заяви, че интересът към спорта самбо от всички европейски страни е огромен.

На международния форум са присъствали с пълни отбори от 18-24 състезатели всички страни от Европейския съюз.

Представянето на спортистите на академия „Ставен" е добро предвид, силното участие на състезатели от водещите страни Русия, Азърбейджан, Грузия, коментира още Темелков.