Разпоредено досъдебно производство по сигнал на Лечков за нарушения по водния цикъл
Разпоредено досъдебно производство по сигнал на Лечков за нарушения по водния цикъл / Dariknews

Върховна касационна прокуратура e разпоредила на Окръжна прокуратура-Сливен да образува досъдебно производство по сигнал на кмета Йордан Лечков, съобщават от общинския пресцентър. Това е станало с писмо от 26 март. Лечков е подал сигнала на 5 март т.г., адресиран до Главния прокурор, Министъра на вътрешните работи, Министъра на околната среда и водите, Директора на НАП-София, Директора на ТД НАП-Бургас, Окръжна прокуратура-Сливен, Областна дирекция на МВР-Сливен и Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ).

От общинския пресцентър уточняват, че сигналът касае констатирани нарушения и незаконни действия, включително финансови и данъчни, и съмнения за нередности и измами при изпълнение на интегрирания проект за водния сектор на Сливен и ОП „Околна среда 2007-2013" и други проекти, реализирани на територията на Община Сливен от ДЗЗД „Хидросистеми" и „Булгейт" ЕООД-Сливен.

Контролът върху хода на производството се осъществява от отдел „Противодействие на престъпността против финансовата система на Европейския съюз" при Върховна касационна прокуратура и за резултатите от проверката да бъдат уведомени Кметът на Община Сливен и Върховната касационна прокуратура, пише още в писмото от ВКС до общината.