Работодатели искат от държавата намаляне на административните пречки пред бизнеса
Работодатели искат от държавата намаляне на административните пречки пред бизнеса / Дарик Сливен, архив

Развитието на област Сливен през програмния период 2014-2020 година очерта пред Клуба на стопанските ръководители областният управител Корнелий Желязков на среща в Областна управа. Няколко стратегически цели бяха очертани пред сливенските бизнесмени, като приоритетно бяха изведени две най-важни - постигане на устойчив икономически растеж, по-висок жизнен стандарт на населението, качествена жизнена среда и развита инфраструктура. Възвръщането на индустриалното производство и развитието на съвременeн туризъм и модерно селско и горско стопанство, бе представено като част от възможностите за развитие на областта през следващите години до 2020 г.

Нов подход към бизнеса, поискаха членовете на клуба от областна администрация, като препоръчаха намаляне на аминистративните ангажименти, които са основната пречка пред нови инвестиции и въвеждане на иновации в производството и селскотостопанство.

Самите те поеха ангажимент да осигуят възможност за практики и назначаване на младежи на работа при въвеждане на дуалното обучение.