Протестиращите в Сливен подкрепят партия „Демократична гражданска инициатива
Протестиращите в Сливен подкрепят партия „Демократична гражданска инициатива / Дарик Сливен

Протестиращите в Сливен поискаха оставката на управителя на местното ВиК. Искането ще бъде внесено в понеделник до кмета на града и министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това съобщи единият от организаторите на гражданския протест Стефан Христов и добави, че искат да бъде инициирана кръгла маса по проблема с питейната вода, която да се проведе в Сливен на 29 март. Организаторите са внесли предложението в общинска администрация, и очакват отговор за часа и мястото за провеждане на форума. На кръглата маса се очаква да присъстват представители от всички заинтересувани институции.

Сливенските организатори подкрепят партия „Демократична гражданска инициатива" с председател Стефан Пеев, но категорично заявиха, че няма да се кандидатират за депутати.

„Кандидатите ще бъдат предложени и избрани от народа", уточни Стефан Христов и подчерта, че те предварително ще подпишат оставката си без дата, за да може хората по всяко време при неизпълнение на задълженията си да бъдат отзовани.